רישוי עסקים לפיצריות

בעולם שבו הזמן הוא יקר והמלאכה מרובה, אנו מוצאים עצמנו לא פעם "חוטפים" משהו לאכול. הפיצה הפכה זה מכבר למאכל מרכזי במפגשים חברתיים וזאת על פי סקר שנערך ברשתות החברתיות, בארוחת ערב משפחתית או סתם כמקום מפגש לבני נוער. וכאשר יש ביקוש – ההיצע עולה. כיום מופעלות פיצריות רבות, החל מהרשתות הגדולות והמוכרות וכלה בפיצרייה השכונתית הקטנה. על הטעם אי אפשר להתווכח, אך על הבריאות – אפשר וצריך. הפיצה מוגדרת כמזון מהיר, הגדרה הנתפסת כשלילית לכאורה, כיוון שמזון מהיר אינו מוצג כמזון בריא. פיצה העשויה מרכיבים טובים ואיכותיים – לדוגמה גבינת מוצרלה, בצק מקמח מלא, ירקות וכדומה – יכולה להיחשב מזינה, כמובן במינון הנכון. ידוע שהשוק כיום תחרותי, אך לרוב משתלם.

פותחים פיצרייה? נראה שתזדקקו ליועץ רישוי עסקים


מכמות הפיצריות הקיימות ניתן להסיק שקהל הקונים הוא רב. ניתן לחלקו לשניים: לקוחות שאינם מתפשרים על טעם הפיצה ונאמנים לפיצרייה מסוימת, ולקוחות שאוכלים את הפיצה בכל מיני פיצריות, ללא העדפה, ולעתים מתפשרים על האיכות בתמורה למחיר הזול. בשנים האחרונות הרחיבו פיצריות רבות את התפריט והוסיפו מאכלים נוספים, כגון פסטות, לזניות, מאפים, טוסטים וסלטים. אלו מסייעים למשוך יותר לקוחות, אך חשוב להביא בחשבון כי הוספת דברי מזון לעסק מחייבת קבלת אישור ממשרד הבריאות לצורך שינויים בסידור המטבח ובתכנונו. על פי רוב נדרשת הרחבה של המטבח.

נוסף על הגשת בקשה לרישיון עסק בעסקי המזון נדרש מילוי פרשה טכנית אשר כולל פירוט תזרים עבודה בעסק. משרדנו עושה זאת במקצועיות ומלווה את העסק אל מול משרד הבריאות, הכולל תכנון ראשוני, מונע ליקויים עתידיים וכמובן מתאים את העסק לקטגוריה שלו.

הרבה פעמים אנו נשאלים "האם הגודל מתאים?", ישנו גודל שנקבע בחוק, שטח מינימלי להקמת פיצרייה 35 מ"ר, ואם זה קצת פחות, עדיין אפשרי? אולי כן, פנו אלינו ותעלו את הטענה שלכם, ברמה העקרונית, כל נכס שונה מקודמו, בגודל, בכניסות, בשטח, באילוצים בשטח (לעיתים קיימים עמודים, תשתיות שונות וכו'..) 

תהליך הרישוי מול משרד הבריאות והגופים הרגולטוריים


טרם הקמת העסק, יש להבדיל כי קיימים 2 סוגי פיצריות, מיד אפרט, חלקו נדרש באישור משרד הבריאות, וחלקו נדרש באישור תבוראן מקומי, ההבדל המהותי הוא הטיפול בקמח כחומר גלם שמהווה מטרד במטבחי מזון ויש לפעול בהתאם לעקרון "מניעת חדירת חיידקים למזון" וככזה יש לבצע הפרדה מוחלטת בין המחלקות במטבח, על כן תהליך הרישוי והתכנון מתבסס על שני סוגים פעילות:

  • פיצריות שמפעילות את המטבח על בסיס בצק שמסופק קנוי וקפוא 
  • פיצריות שמכינות את הבצק במקום 

בשני הסוגים מותר להכין ולמכור לשם צריכה במקום או מחוץ לו (משלוחים), במקרה של הכנת בצק נדרש מדור ייעודי ומלוש - הבצק יוכן מקמח מנופה (של 1 ק"ג) או יידרש לתכנן חדר ניפוי קמח סגור, שטח המטבח בסוגייה של הכנת בצק יגדל.

במשרד קלוד אדריכלות ועיצוב פנים אנו מתמחים בתכנון ורישוי פיצריות מקצה לקצה, תוך התייחסות מיוחדת להיבטי הרישוי והתאמה לתקנים. צוותנו הוותיק והמנוסה יוביל את הפרויקט משלב החזון הראשוני ועד להשלמה המוצלחת, תוך עמידה קפדנית בכל דרישות החוק והרגולציה.

תכנון מטבח הפיצה ואזורי ההכנה השונים יעשה תוך התחשבות מרבית בתקני הבטיחות, התברואה, כיבוי אש ואיכות הסביבה.
אנו נלווה אתכם בכל הליך קבלת רישיון העסק, ונדאג לוודא שהפיצרייה החדשה תעמוד בכל הדרישות והנחיות הרלוונטיות מול הרשות או המועצה המוניציפאלית.

מעבר לכך, נשים דגש מיוחד על תכנון זרימת עבודה יעילה, תוך ניצול אופטימלי של השטח והתשתיות בנכס המבוקש - במחיר משתלם, בזמן קצר, וברמה המקצועית הגבוהה ביותר!

 

עדיין מתקשים,פנו אלינו בטלפון 03-9033003 לייעוץ טלפוני ללא עלות, לצורך קבלת הסבר שלם ומקיף על תהליך הקמת הפיצרייה, ונשמח לסייע בכל שאלה ובכל שלב.

חשוב! בדיקות מקדימות על הנכס בטרם סגירת חוזה


כאשר מצאתם את הנכס החלומי, והלוקיישן הכי מרכזי (או שלא ואתם מתבססים רק על משלוחים), חשוב להתייעץ עם משרדנו טרם חתימת חוזה ולבצע כמה בדיקות מקדימות על הנכס כדי לברר שהוא אכן מתאים לייעוד שנקבע לו בתב"ע ושאין חריגות בנייה ותוספות לא מאושרות על ידי הוועדה לחוק תכנון ובניין ברשות המקומית.

כיום יותר ויותר יזמים משקיעים בתחום המזון, בין השאר משום שהרווחים בתחום גבוהים מהממוצע. אולם בדרך קיימים קשיים רבים לצורך פתיחת העסק. עסקי המזון מתמודדים מול משרד הבריאות, מכבי האש והמשרד להגנת הסביבה. לצורך קיצור תהליכים, הקלה על בעלי העסקים וחיסכון כלכלי, משרדנו מציע העברת תכניות של העסק לחוות דעת מקדמית מול הגופים הנדרשים כדי לקבל את ההערות וליישם אותן בעסק בטם הביצוע בשטח.

עסקי המזון נדרשים על פי רוב לבצע חלוקה נפרדת למטבח ולמחסן. נוסף על כך, יש צורך במספר כיורים נפרדים. תיווכחו שקיים מספר רב של תקנות שיש ליישם בשטח לפני הגשת בקשת רישיון העסק. משרדנו מלווה ומתכנן בהתאם לכלל הגופים השונים ונותן מענה מלא עד קבלת רישיון העסק.

"אני נהנה ללכת לעבודה, אמר: האדם מולי, כאשר הבוס שלו מעביד אותו קשה אך כבר מההתחלה מתייחס אליו כמנהל צוות"
לא ידוע