רישיון עסק לחנות דגים

מעדניות הפכו בימינו למכולת ייחודית המשלבת בתוכה מכירת בשרים, מוצרים חלביים, סלטים ועוד. ניתנת האפשרות לקנות מוצרים רבים טריים ובכמות המתאימה לכל לקוח. כל מעדנייה מציעה מגוון משלה של מוצרים. מעדניות רבות מציעות מבחר שאינו קיים אף בסוּפּרים הגדולים. עניין נוסף המחזק את קיומן של המעדניות הוא ריבוי העדות בישראל, ומכאן שמעדניות רבות מספקות מוצרי מזון ממקומות שונים בעולם. כמו לכל עסק, גם למעדניות עליות ומורדות במשך השנה. תקופת השיא היא לקראת חגי תשרי, אך גם מקרה זה הוא אינדיווידואלי לכל מעדנייה. ההבדל העיקרי בין המעדניות הפרטיות לבין המעדניות בסוּפּרים הוא נושא הכשרות. במעדניות הפרטיות לרוב אין תעודת כשרות. מצד אחד קהל הלקוחות פחות הטרוגני, אך מן העבר האחר המשמעות היא שישנה אפשרות למגוון רחב יותר.

כדי למשוך אנשים אל המעדנייה חשוב לשמור על אסתטיקה ברמה גבוהה ולספק מוצרים איכותיים. לא פחות חשוב מכך הוא אופן עיצוב החנות. העיצוב, הן החיצוני והן הפנימי, משפיע במידה ניכרת על חוויית הקנייה ומעורר אצל הלקוח חשק להיכנס לעסק ולחזור אליו שוב ושוב.

בעלי מעדניות פועלים בזירת הרוכלות למזון, מייצרים מוצרי מזון שונים, מציגים אותם ומוכרים אותם לציבור. לכן, כל מעדנייה טרם פתיחתה חייבת לעבור תהליך של רישוי עסקים הכולל עבודה בד בבד אל מול הרשות המקומית ככל עסק, אך גם אל מול משרד הבריאות כחלק מחוק הפיקוח על מוצרים ושירותים. על הבקשה לכלול פירוט מדוקדק של רשימת סוגי המזון במעדנייה, תרשימים הנדסיים של מקום המעדנייה, אמצעי קירור והתאמתם למערכת החשמל בבניין ופירוט של כל המתקנים אשר ישמשו להכנת המזון ואחסונו. יש לציין כי התהליך של רישוי עסקים במקרה זה כולל גם בחינה מדוקדקת  בפרספקטיבה הפוכה. כלומר, לא יהיה ניתן למכור במעדנייה מזון שמקורו מיצרן מזון הפועל ללא האישור המתאים. יהיה עליכם להציג את כל הגורמים שאתם עובדים עמם (ייצור, הובלה, אחסון וכן הלאה).

התקנות המחמירות אשר יקבעו אם תקבלו בסופו של דבר רישוי לעסקים או לא, מטרתן אחת ויחידה – למנוע פגיעה בבריאות הציבור. בסופו של דבר מדובר בהגנה לא רק על ציבור הלקוחות אלא גם עליכם, בעלי המעדנייה.

רישוי עסקים במעדניות, בחנויות דגים ובאטליזים יכלול בחינה מקיפה של הדרך בה תטפלו במזון המוכן באופן הכללי המובא להלן:

  1. הנחה בכלים מתאימים ובשום אופן לא על הרצפה.
  2. החזקת מזון בתחום המעדנייה בלבד.
  3. הקפדה על הוראות יצרן.
  4. FIFO – First In First Out  – מה שמיוצר ראשון יימכר ראשון.

חנויות דגים, מעדניות גבינה ואטליזים – כולם טעוני רישוי


כנזכר לעיל, תקנות רישוי עסקים למעדניות הן מחמירות ביותר מתוך מחויבות המדינה לדאוג לבריאות אזרחיה. פתיחת מעדנייה טומנת בחובה לא מעט כאבי ראש ונושאים רבים שיש לתת עליהם את הדעת, כגון מציאת המקום המתאים, מקורות המימון, אסטרטגיית השיווק והמיתוג, החדירה לתודעת הציבור והעסקת העובדים המתאימים. מעל כל אלה ניצב עניין חשוב שיש להביאו בחשבון ושיקבע אם בכלל תוכלו לפתוח את העסק – קבלת הרישיון לעסק.

לעסקי המעדניות נדרש רישוי עסק ממשרד הבריאות וכן ממשרד החקלאות (והיה ונמכרים בשר, דגים או עופות טריים בלתי מעובדים). לצורך הגשת הבקשה לרישיון עסק, יש לצרף טופס של פרשה טכנית למעדניות ולאטליזים, שבה מפרטים את תהליך קבלת הסחורה ואת אופי הטיפול בה.

נוסף על כך קיימות תקנות רבות הנדרשות מהעסק, בהן חיפוי קירות עד גובה 1.80 מטר, ציוד נירוסטה בלבד, מפריד שומן בתנאים מסוימים וכדומה. רישוי עסקים למעדניות כולל עוד עשרות רבות של סעיפים ותתי סעיפים שונים אשר חלקם אינם מפורטים ומפנים לחוקים ותקנות אחרות. היו תמיד עם ראש שקט ואל תיקחו סיכונים אשר עלולים להוביל לעיכובים מיותרים בפתיחת העסק שלכם ואף לסגירתו בעתיד – קבלו עזרה וליווי מהטובים ביותר.

כמובן, לא כל בעל עסק צריך ללמוד את הנושא על בוריו. לשם כך ניתן להסתייע במשרד אדריכלים המתמחה ברישוי עסק ובעל ניסיון שילווה אתכם צעד אחר צעד בדרך להגשמת חלומכם ולפתיחת מעדנייה משגשגת ופורה. לפרטים נוספים פנו אלינו.

משרדנו מתמחה ברישוי עסק למעדנייה, פנו אלינו עוד היום ונשמח לעזור לכם בפתיחת העסק ותכנונו על פי התקנות הנדרשות.

 

"החיים עוברים ומתקדמים קדימה, התעסקות עם העבר לא תשנה את העתיד"
ז'אן קלוד מקס