אחסנת מזון טעונה רישוי עסק בשטח שמעל ל-200 מ"ר, לפי פריט רישוי מצו רישוי עסקים 4.6 ג', הפריט דורש את אישורו של שירותי המזון (רישיון יצרן) לצורך הנפקת הרישיון.

מחסן לוגיסטי לאחסון מזון הינו מחסנים שהם בד"כ של יבואן מזון המעוניין לייבא מזון לישראל, בעל העסק חייב באישור שירות המזון במשרד הבריאות, מה"ב (משרד הבריאות) מוודא שהיבואן המזון המיובא ואחסונו במחסן לוגיסטי למזון עומדים בדרישות והתקנות שלהם, כל שטח של אחסנה למזון מחוייבת ברישיון עסק.

העסק טעון לפי פריט רישוי עסקים 4.6 ג' וכל הדרישות שלו מופיעות במפרט האחיד, בין הדרישות הם:

  1. מבנה אטום מפני חדירת מכרסמים, חרקים, ציפורים ובעלי חיים לתוכו.
  2. הקירות, התקרה והרצפה יהיו אטומים בפני חדירת רטיבות, שלמים וניתנים לניקוי.
  3. המחסן יהיה מאוורר ומואר. הנורות יהיו מצוידות באמצעי מגן למניעת נפילת שברי זכוכית לאזור בו מאוחסן המזון.
  4. חל איסור על עישון, אכילה ושתייה במקום אחסון המזון.
  5. המדפים יהיו בגובה מספק, המאפשר ניקוי הרצפה, ניקוז נוזלים והדברה.
  6. המדפים יהיו מחומר הניתן לניקוי ושאינו סופג לחות
  7. עמדת החזרות ירוכזו בנפרד במקום המיועד לכך ויסומנו.

 

האם יש הבדל בין מחסן של 200 מ"ר ל-2,000 מ"ר מבחינת דרישות?


חשוב להבהיר כי יש מחסנים ויש מחסנים, בדומה לכל דבר והסביר, ישנם מחסנים שהפעילות בהם הינה מצומצמת והשימוש בשילוח והפצה מהמחסן אינו בתדירות גבוה ולזה יכול להיות הקלות מסוימות בתכנון, במחסן חובה להיות חדר המשמש את העובדים (אם יש כאלו בשוטף) לאחסון אישי של הציוד – לוקרים...

בכל מחסן מזון, נדרש תיעוד להלן:

-          הדברה בעסק

-          מעביר ומקבל המזון.

-          התקנת מז"ח / חיטוי מאגרי שתייה

-          ניקוז רצפתי

חלק דרישות כיבוי האש לעסק עד 200 מ"ר יותקנן גלגלון מים (לא טעון רישוי עסק), ומעל 200 מ"ר תותקנה עמדת כיבוי אש, כל אחת מעמדות הכיבוי תכיל:

  • ברז כיבוי בקוטר "2.
  • 2 זרנוקים בקוטר "2 באורך 15 מ' כל אחד.
  • מזנק בקוטר "2.
  • גלגלון עם צינור בקוטר "4/3 עם מזנק צמוד.
  • מטפה כיבוי מסוג אבקה יבשה במשקל של 6 ק''ג. הציוד יאוחסן בארון כיבוי אש.


מה לגבי מחסן מזון ששטחו הכולל מתחת ל-200 מ"ר?


חשוב להבהיר כי מדובר על דעה והבנה של החוק, לא ניתן להגיש בקשה למחסן מזון על פריט רישוי שאינו תואם למהות העסק (כדוגמאת פריט רישוי 6.1 אחסנה ששטחה מעל 50 מ"ר) וזאת מהסיבה כי מדובר על "אחסנת מזון", זה פריט רישוי שיש בגינו התייחסות בצו רישוי עסקים, ועל כן מדובר על מחסן עבור מזון שהשטח שלו מתחת ל-200 מ"ר - לא נדרש ברישיון עסק - כך קבע המחוקק וזה מה שקובע - כל רשות שפועלת בצורה אחרת, פועלת שלא לפי הדין! ככל ולעסק אין דרישת חובה ברישוי עסק - לא ניתן לפעול באכיפה כלפי העסק במסגרת חוק רישוי עסקים.

 

לסיכום, אחסון המזון צריך להיות מפוקח ועל המזון להיות מאוחסן בצורה יעילה ולפי כל תקני משרד הבריאות על מנת לעמוד בדרישות הרישוי ולקבל רישיון עסק רק במידה והעסק מעל 200 מ"ר, משרדנו מלווה בהצלחה מחסנים רבים מתחום המזון, הניסיון הרב והידע שלנו יעזרו לכם לעבור את התהליך בצורה יעילה מול גורמי הרישוי ברשות המוניציפלית בה אתם מפעילים את המחסן מזון, פנו אלינו עוד היום לקבלת ייעוץ ראשוני ולצורך קבלת הצעת מחיר לרישוי העסק.

"החיים עוברים ומתקדמים קדימה, התעסקות עם העבר לא תשנה את העתיד"
ז'אן קלוד מקס