סיפור קצר.. בפגישת עבודה עם יזם וצוות התכנון של אולם אירועים גדול כשהוצגו בעלי המקצועות הגיעו אלינו, ואמרו שאנו מתכננים את המטבח. שאל היזם: "בשביל מה אני צריך כאן את מתכנן המטבח? הרי יש כאן מלא יועצים ומהנדס אינסטלציה, מהנדס חשמל ואני מניח שכולם מכירים את העבודה שלהם.."

שאלה מצוינת, ובכן ננסה במאמר קצר לעשות סדר בענף התכנון של המטבחים לעסקי המזון.

מתכנן המטבחים הוא המנצח על תזמורת תכנון והקמה של מטבח, לצורך כך עליו להיות בר סמכה עליון בכל הקשור לתכנון העקרוני, תהליך ותזרים העבודה, הצבת הציוד וחיבור לתשתיות. חובתו גם לדעת את צרכי הלקוח ולאפיין את הציוד הייעודי הנדרש. בכדי לוודא כי אכן צוות היועצים יודעים לתכנן ולבצע את ההתאמות לתשתיות, על המתכנן להיות בקי בכל תחומי ההנדסה כי במטבח מרוכזים כל המערכות, בקיאות לרוחב הנושא אך לא לעומקו.

פעם אדם חכם אמר לנו כי מתכנן מטבחים הוא כמו מורה נהיגה, מלמד את היזם איך להפוך את משאלתו לפי החוקים והתקנות.

ידע רחב זה אשר נצבר במהלך השנים מקנה לנו את היכולת להתמודד עם אין סוף שטחים אפורים בתכנון ובליווי הקמת מסעדות ועסקי המזון. תכנון מטבח לעולם אינו שחור או לבן כמו למשל, תכנון חשמל ששם יש חוק החשמל ואין לסטות ממנו, שלא לדבר על הכשרות כי הכל כתוב וברור ואין סטייה משמירת המצוות.

עליו להיות בקיא היטב היטב בכל הקשור לבטיחות במזון, תקנות משרד הבריאות, חוק תכנון ובניה, צו רישוי עסקים. משרדנו בעל הכלים לפרוט ולנתח את התפריט שלכם, ואת מתכוני הבישול לצורך התאמת תחנות העבודה וציוד המטבח.

בין הנושאים ההנדסיים שעלינו להכיר ולהבין בהם:

חשמל, תאורה, חימום וקירור כללי, קיטור, מים, מים רכים, אוסמוזה הפוכה, ניקוזים, אדריכלות, עיצוב פנים, מנדפים, אינסטלציה, חומרי גמר, הנדסת אנוש, אקוסטיקה, אוורור, קירור, הקפאה, מערכות חיצוניות של הקירור והאוורור, קונסטרוקציה, חוזק חומרים, איטום, בניין כללי, תורת העץ, גז, בטיחות בכללי העבודה במטבח, כיבוי אש, תקנים, חוקים ותקנות בכל הנוגע למערכות ותשתיות.

בתחום המזון עלינו להיות עדכניים בנושאים הבאים:

מיקרוביולוגיה, בטיחות במזון, תברואה, שינוע ותנאי אחסון, טכנולוג מזון, הנדסת מזון, בקרת טמפרטורה, HACCP חומרי ניקוי וחיטוי, תהליכי עיבוד מזון לפי אוכלוסיות היעד, שיטות בישול, הבחנה בין סוגי המטבחים, תקנות וחוקים של משרד הבריאות ואיכות הסביבה, כשרות על שלוחותיה, הבדלה בין קודש לחול, רמת כשרות מכשר רגיל עד מהדרין וגלאט כשר.

בתחום ההצטיידות:

הכרת כל משק הציוד בארץ ובעולם, הכרת התכונות העיקריות של פרטי הציוד, אופן חיבורי התשתית, חישובי תפוקות, ענף הספקים בארץ ורמתם בתחום השרות, האספקה ההתקנה ועמידה בלוחות זמנים. 

עכשיו אחרי שהבנתם שאנחנו לא רק "מתכנני מטבחים", יזם נכבד?! האם באמת המתכנן מיותר? האם הייתם סומכים רק על היועצים שיהיו בקיאים בהרבה נושאים...

אז בבואכם לבחור את המתכנן הראוי בדקו אם יש לו הידע המופלא הזה והאם יש לו היכולת להעניק לכם "שקט" שהכל בשליטה! משרדנו משלב עוד בשלב התכנון את יועץ המטבחים.

בעולם החיצון מתכנן המטבחים לא עוסק רק באיפיון המטבח, אלא בכל התכנון המפורט עבור ספקי הציוד. ולכן יש מעט בתי ספר ייעודי למקצוע זה. בארץ, משרד העבודה אינו מכיר במקצוע הזה לצורך סיווג מקצועי ומשייך אותו לחלק ממקצועות ההנדסה האזרחית.

הניסיון שלנו, מעניק לכם לקוחותינו את השקט הנפשי והרוגע בעבודה משולבת של אדריכל ומתכנן מטבחים יחד. פנו אלינו עוד היום לקבלת ייעוץ ראשוני טלפוני ללא עלות.

"אני נהנה ללכת לעבודה, אמר: האדם מולי, כאשר הבוס שלו מעביד אותו קשה אך כבר מההתחלה מתייחס אליו כמנהל צוות"
לא ידוע