מטרת תקנות משרד הבריאות

פריט רישוי מתוך צו רישוי עסקים הוא פריט בית אוכל אחר. הפריט כולל סוגים רבים של עסקי המזון הנכללים בקטגוריה, ובהם מזנון, פלאפל, פיצרייה, גלידרייה, קיוסק, טוסט נקניק וכולי.
אלו עסקים שמהותם פשוטה יחסית, ועל פי התקנות של חלוקת העסק הם מחויבים להיות מחולקים לפי התנאים בתקנה: מטבח, מחסן, אזור הגשה ושירותים.

שטח בית האוכל במ"ר שונה מעסק אחד למשנהו. לעתים מדובר על 8 מ"ר מטבח ו-4 מ"ר מחסן. כל עסקי המזון מחויבים בשירותים. ניתן למקם את השירותים גם מחוץ לעסק לסוגי עסקי מזון ספציפיים שבהגדרת הינם "פשוטים", ובלבד שלא יהיו במרחק העולה על 25 מ' ממנו.

מטרת תקנות משרד הבריאות


כל נושא החלוקה וסידור המדורים במטבח מיועד למטרה אחת, והיא שמירה על ביטחון הציבור מפני הרעלת מזון. ישנם בעלי עסקים המבינים זאת ושוכרים את שירותיו של בעל מקצוע מומחה מתחום רישוי העסקים. ישנם גם כאלה המבינים פחות את התמונה הכוללת. בין כך ובין כך, כל עסק המגיש תכניות לשירותי המזון לצורך אישור עובר בדיקה קפדנית של תכנון העסק על מנת לבדוק שהוא עומד בתנאי הסף לקבלת אישור רשמי ממשרד הבריאות. משרד הבריאות פועל אף במישור של פיקוח בשטח לעסקים אשר קיבלו את אישורם בעבר על מנת לוודא כי מתקיימים כל התנאים שאושרו לבעל העסק בעבר בביקורת הנוכחית בעסק, ולא – בעל העסק מקבל סירוב ועליו להגיש את כל ההליך מהתחלה.

מומחים ברישוי עסקים


משרד קלוד אדריכלים מתמחה בתחום רישוי ותכנון עסקים מתחום המזון. למשרד ניסיון רב והוא פועל על פי ההנחיות המקצועיות של משרד הבריאות לתכנון תקין של העסק. פרט לגורם אישור ממשרד הבריאות, המשרד מלווה את בעל העסק מול כל גורמי האישורים השונים לצורך קבלת תעודת רישיון עסק מהרשות המוניציפלית, בין אם זו עירייה ובין אם זו מועצה מקומית או מועצה אזורית. פנו למקצוענים כדי לעבור את ההליך בצורה פשוטה ומקצועית ללא עיכובים מיותרים וריצות שלא לצורך בין הגורמים המאשרים. אנו נבצע בעבורכם את העבודה ונעניק לכם שירות מעל למצופה.

צור קשר
03-903-3003

לקבלת הצעת מחיר ולמידע נוסף, השאירו פרטיכם ונחזור אליכם

נא למלא את כל השדות
הודעתך נשלחה בהצלחה