רישיון עסק לפיצרייה

רישוי עסקים לפיצריות

בעולם שבו הזמן הוא יקר והמלאכה מרובה, אנו מוצאים עצמנו לא פעם "חוטפים" משהו לאכול. הפיצה הפכה זה מכבר למאכל מרכזי במפגשים חברתיים, בארוחת ערב משפחתית או סתם כמקום מפגש לבני נוער. וכאשר יש ביקוש – ההיצע עולה. כיום מופעלות פיצריות רבות, החל מהרשתות הגדולות והמוכרות וכלה בפיצרייה השכונתית הקטנה. על הטעם אי אפשר להתווכח, אך על הבריאות – אפשר וצריך. הפיצה מוגדרת כמזון מהיר, הגדרה הנתפסת כשלילית לכאורה, כיוון שמזון מהיר אינו מוצג כמזון בריא. פיצה העשויה מרכיבים טובים ואיכותיים – לדוגמה גבינת מוצרלה, בצק מקמח מלא, ירקות וכדומה – יכולה להיחשב מזינה, כמובן במינון הנכון. ידוע שהשוק כיום תחרותי, אך לרוב משתלם.

פותחים פיצרייה? נראה שתזדקקו לתכניות אדריכליות עבור רישוי עסק


מכמות הפיצריות הקיימות ניתן להסיק שקהל הקונים הוא רב. ניתן לחלקו לשניים: לקוחות שאינם מתפשרים על טעם הפיצה ונאמנים לפיצרייה מסוימת, ולקוחות שאוכלים את הפיצה בכל מיני פיצריות, ללא העדפה, ולעתים מתפשרים על האיכות בתמורה למחיר הזול. בשנים האחרונות הרחיבו פיצריות רבות את התפריט והוסיפו מאכלים נוספים, כגון פסטות, לזניות, מאפים, טוסטים וסלטים. אלו מסייעים למשוך יותר לקוחות, אך חשוב להביא בחשבון כי הוספת דברי מזון לעסק מחייבת קבלת אישור ממשרד הבריאות לצורך שינויים בסידור המטבח ובתכנונו. על פי רוב נדרשת הרחבה של המטבח.

נוסף על הגשת בקשה לרישיון עסק בעסקי המזון נדרש מילוי פרשה טכנית ותזרים עבודה בעסק. משרדנו עושה זאת במקצועיות ומלווה את העסק אל מול משרד הבריאות, כולל תכנון ראשוני, מונע ליקויים עתידיים וכמובן מתאים את העסק לקטגוריה שלו.

משרדנו ממליץ לבצע כמה בדיקות מקדימות על הנכס


כאשר מצאתם את הנכס החלומי, והלוקיישן המצוין, חשוב להתייעץ עם משרדנו טרם חתימת חוזה ולבצע כמה בדיקות מקדימות על הנכס כדי לברר שהוא אכן מתאים לייעוד שנקבע לו בתב"ע ושאין חריגות בנייה ותוספות לא מאושרות על ידי הוועדה לחוק תכנון ובניין ברשות המקומית.

כיום יותר ויותר יזמים משקיעים בתחום המזון, בין השאר משום שהרווחים בתחום גבוהים מהממוצע. אולם בדרך קיימים קשיים רבים לצורך פתיחת העסק. עסקי המזון מתמודדים מול משרד הבריאות, מכבי האש והמשרד להגנת הסביבה. לצורך קיצור תהליכים, הקלה על בעלי העסקים וחיסכון כלכלי, משרדנו מציע העברת תכניות של העסק לחוות דעת מקדמית מול הגופים הנדרשים כדי לקבל את ההערות וליישם אותן בעסק.

עסקי המזון נדרשים על פי רוב לבצע חלוקה נפרדת למטבח ולמחסן. נוסף על כך, יש צורך במספר כיורים נפרדים. תיווכחו שקיים מספר רב של תקנות שיש ליישם בשטח לפני הגשת בקשת רישיון העסק. משרדנו מלווה ומתכנן בהתאם לכלל הגופים השונים ונותן מענה מלא עד קבלת רישיון העסק.

צור קשר
03-903-3003

לקבלת הצעת מחיר ולמידע נוסף, השאירו פרטיכם ונחזור אליכם

נא למלא את כל השדות
הודעתך נשלחה בהצלחה